Archive for August, 2010

Sommer i .dk

Trods en travl sommer, hvor der både bliver arbejdet en del timer og skal arrangeres en 30-års fødsesldag, så har vi fundet tid til at komme lidt rundt i det danske sommerland. De sidste dage har gået med at køre rundt i det midt- og vestjyske for at se og opleve lidt af hvert.

1. Hvam

Det er næsten blevet til en slags tradition at der er fest i Hvam hvert sommer. Og denne sommer var ikke nogen undtagelse. Rasmus og Nikolaj – blandt venner sTØRSTe og Dilleren – inviterede til weekend med fest, gøgleri og Slotspilsnere. Som altid en fremragende weekend med de bedste mennesker!

2. Linå Kro

På vej hjem fra Hvam, kørte vi på hovedvejen mellem Silkeborg og Galten. På vejen ligger Linå Kro/Restaurant. De havde tilbud om spareribs ad libitum for 99 kr. Det fandt vi som et fint tilbud, så vi kiggede forbi efterfølgende onsdag. Men det var ikke den bedste restaurant-oplevelse vi har haft. Servetricen var enten på første aften eller inkompetent: Kunne ikke menuen, kom med andre ting end det vi bestilte (ville have Fanta – fik Sprite) og generelt virkede forvirret. Maden var der dog ikke noget at sætte en finger på. Men vi blev enige om, at det nok ikke var et sted vi besøgte igen.

3. Mønsted Kalkgruber

Da vi begge er helt vilde med ost, var det nærliggende at kigge forbi Mønsted Kalkgruber, som bl.a. bruges af Arla til at opbevare ost for at gøre den helt perfekt. Det ligger i fin afstand af Galten, så det var en lille times køretur mod Skive, så var vi dér. Turen inkluderede madpakke i naturen – som sædvanlig makrelmadder og en lille én til halsen.

Det er meget fascinerende at gå rundt i hulerne nede i minen og vi fik da også set et af osteopbevaringsstederne, hvor man må sige at lugten af god ost var meget dominerende. Der var en del udenlandske turister til stede og de gik rundt med fingrene for næsen – de er åbenbart ikke vant til god smag?

Billeder fra turen er her

4. Ree Park

På trods af en lidt svingende vejrudsigt, valgte vi at tage mod Ree Park (tidl. Ebeltoft Safari) for at se hvad de kunne tilbyde dér. Og vi blev bestemt ikke skuffede. En park med adgang til et bredt spektrum af dyr – nogle endda med mulighed for at komme helt tæt på – og et stisystem, der var delt op i verdensdele. Masser af søde, store og imponerende dyr (favoritten er stadig den store elg). Vejret viste sig fra sin fine side – den første regnbyge kom da vi var igang med kaffen om eftermiddagen og stort set var på vej hjemover.

Billeder fra turen er her

No Comments